WooCommerce aanpassen

Je hebt al een WooCommerce webshop maar deze voldoet nog niet helemaal aan je verwachtingen. Je hebt het idee dat je nog niet alles uit je webshop haalt. Wellicht hoor je regelmatig de opmerking van klanten dat een bepaald onderdeel in de webshop anders zou moeten. Je hebt ongetwijfeld al rondgekeken hoe je de benodigde aanpassingen moet doorvoeren. Misschien heb je zelfs al een en ander uitgeprobeerd. Hoe dan ook, je bent er inmiddels vast wel achter dat grote aanpassingen in WooCommerce doorvoeren niet bepaald een fluitje van een cent is.

Begin je je inmiddels af te vragen of je forse investeringen moet gaan maken in een programmeur?

Goed nieuws! WooCommerce is enorm flexibel en er zijn inmiddels nogal wat plugins verkrijgbaar die bijna alle gewenste functionaliteiten aanbieden. Als een plugin aansluit bij je wensen, scheelt dit buitengewoon veel ontwikkelingskosten.

Meestal is er wel enige kennis en kunde nodig om een plugin netjes en professioneel in te bouwen in een webshop. Meestal werkt een plugin out-of-the-box niet exact zoals je zou dat willen. Daarnaast is het uiterlijk van een plugin vrij standaard en past deze niet binnen de huisstijl van je webshop. Tenslotte komt het voor dat buitenlandse plugin geen (goede) vertaling bevat. Dit soort zaken (en meer) lost Webkeurig betaalbaar en deskundig op. Al met al is dit veel goedkoper en sneller dan het compleet laten bouwen van een functionaliteit.

Kom je er zelf niet uit of geeft je huidige webbouwer niet thuis? Wat je wensen ook zijn, wij zorgen ervoor dat het werkt! Ook als er geen plugin voor beschikbaar is.

Voorbeelden van aanpassingen en nieuwe functionaliteiten in WooCommerce

Google Shopping

Google Shopping is een interessant marketingkanaal om meer verkopen te genereren in de webshop. Om een Google Shopping campagne op te zetten, dient de webshop regelmatig een up-to-date productfeed te genereren die Google kan gebruiken om de producten te adverteren in de zoekmachine.

Gratis verzending vanaf

Veel webshops bieden een gratis verzendmethode aan indien de bestelling hoger is dan een minimale waarde. Daarnaast komt het voor dat bestellingen pas geplaatst mogen worden vanaf een minimale ordergrootte. Dit is uiteraard te realiseren in WooCommerce.

Speciale kortingsacties / staffelkorting

Met name in de zakelijke markt is het heel normaal om te werken met staffelprijzen. Hoe meer de klant koopt, hoe meer korting hij ontvangt. Dit is standaard niet mogelijk in WooCommerce. Maar met de juiste plugin en implementatie is dit zeer goed toe te passen.

Betaalmogelijkheden zoals achteraf betalen

Vrijwel iedere webshop biedt iDeal als betaalmogelijkheid aan. Maar er zijn natuurlijk veel meer betaalmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan achteraf betalen, creditcard, PayPal of met BitCoins. De meeste betaalmogelijkheden zijn goed te implementeren in een WooCommerce webshop.

Facturen en boekhouding

Standaard zit er geen fatsoenlijke functionaliteit voor facturen in WooCommerce. Gelukkig is dit wel degelijk mogelijk. Gewoon netjes een PDF-factuur leveren bij iedere bestelling? Geen probleem. Bij veel boekhoudpakketten is het ook mogelijk om WooCommerce te koppelen aan de boekhoudsoftware. Zo voorkom je een boel administratieve rompslomp.

Reviews

Reviews zijn erg belangrijk bij het aankoopproces. Met de juiste aanpak ontvang je efficiënt en snel reviews die je vervolgens goed kunt inzetten als krachtig marketinginstrument.

Productfilters

Afhalen

Afrekenpagina / checkout aanpassen

Verzendkosten

Btw toggle

E-mail aanpassen

Verzendmethode / myparcel

Voorraadbeheer