In WooCommerce gratis verzending vanaf minimaal bedrag instellen

In WooCommerce is het eenvoudig om een minimaal bestelbedrag in te stellen voor gratis verzending. Je hebt er gelukkig geen extra plugins voor nodig.

Gratis verzending vanaf in WooCommerce kan helpen om de gemiddelde ordergrootte te verhogen. Denk maar aan Bol.com waar de verzending vanaf €20,- gratis is. Wanneer je een boek van €19,99 koopt, wordt de verleiding wel erg groot om dan toch nog maar wat extra’s te kopen om die verzendkosten te vermijden.

Ik leg je stapsgewijs uit hoe je in WooCommerce gratis verzending vanaf instelt.

Stap 1

Klik in het menu van WooCommerce op Instellingen.

In het scherm wat daarna verschijnt klik je bovenin op het tabje Verzendmethoden.
In deze uitleg ga ik er vanuit dat er al minimaal één verzendmethode is aangemaakt met een vast verzendtarief.

We voegen vervolgens een extra verzendmethode toe voor de gratis verzending. Klik hiervoor op Verzendmethode toevoegen.

Screenshot van scherm verzendmethoden in WooCommerce (e-commerce plugin van WordPress)

Stap 2

Kies in het uitklapmenu voor Gratis verzending. Vervolgens klik je op Verzendmethode toevoegen.

Screenshot van scherm verzendmethode teovoegen in WooCommerce (e-commerce plugin van WordPress). De optie gratis verzending is geselecteerd.

Stap 3

De extra verzendmethode Gratis verzending is nu toegevoegd. We zijn bijna klaar, alleen nog de voorwaarden voor gratis verzending instellen. Klik daarvoor op Bewerken (onder Gratis verzending).

Screenshot van scherm verzendmethoden in WooCommerce (e-commerce plugin van WordPress). De optie Gratis verzending is zichtbaar.

Stap 4

Indien gewenst kan de titel van deze verzendmethode aangepast worden. De klant ziet dit in de webshop terug. Om een minimum bestelbedrag in te stellen klik je in het uitklapmenu van Gratis verzending vereist… op Een minimum aankoopbedrag.

Screenshot van scherm gratis verzending instellen in WooCommerce (e-commerce plugin van WordPress)

Stap 5

Er verschijnen nu twee extra velden. Vul bij Minimum bestelbedrag het gewenste bedrag in. Wil je dat de gratis verzending ook geldt als het aankoopbedrag door korting lager is dan het minimum bedrag? Vink dan het vakje aan achter Waardebonkortingen. Klik tenslotte op Wijzigingen opslaan. Gratis verzending bij een minimaal bestelbedrag is nu correct ingesteld!

Screenshot van scherm gratis verzending instellen in WooCommerce (e-commerce plugin van WordPress). Minimum bestelbedrag is op 20 gezet.

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *