Alternatief voor Vendit WooCommerce koppeling

Je maakt gebruik van het Vendit CRM systeem en wilt graag een koppeling leggen met een WooCommerce webshop. Slim, want Woocommerce biedt heel veel mogelijkheden.

Na een korte zoektocht kom je erachter dat Vendit hiervoor een partner aanraadt die reeds een Vendit WooCommerce koppeling heeft gebouwd. Probleem opgelost denk je. Totdat je de kosten ziet..

Eenmalig betaal je voor deze koppeling afgerond €1000,-. Maar, dan ben je er helaas nog niet. Maandelijks betaal je vervolgens afgerond €70,- voor deze koppeling. Naast de basiskoppeling zijn er nog add-ons voor extra mogelijkheden. Als je deze nodig hebt, zijn de maandelijks kosten nog hoger.

En als dat nog niet genoeg is, betaal je ook aan Vendit de nodige kosten voor een webshopmodule.

De investering voor een Vendit WooCommerce koppeling komt dan neer op meer dan €2.750 voor het eerste jaar. In de daaropvolgende jaren betaal je vervolgens meer dan €1.400,-. Over 5 jaar bekeken is de investering meer dan €8.350,-. Dat is een fors bedrag voor enkel en alleen een koppeling van data tussen Vendit en WooCommerce.

Bij een klein aantal producten zou het nog prima lukken zonder een koppeling. Maar zo gauw er sprake is van meer dan een paar producten is het overzicht al snel zoek. Je ontkomt dan niet aan een goede koppeling.

Goedkoper alternatief voor WooCommerce Vendit koppeling

Een klant van mij liep tegen dit probleem aan. Ik ben hier ingedoken en kwam erachter dat er voor de koppeling van producten een alternatief mogelijk is die slechts €69,- per jaar kost. Dat is in het eerste jaar 96% goedkoper dan de koppeling die Vendit aanraadt. En in de daaropvolgende jaren is het alternatief alsnog meer dan 90% goedkoper.

Wil je meer dan alleen producten en de voorraadstatus koppelen? Dan kost het alternatief €129,- per jaar. Dat is nog steeds een fractie van de kosten die je anders zou maken.

Dit alternatief is niets anders dan een bestaande WordPress plugin die geschikt is voor het importeren en exporteren van data. Deze plugin van WebToffee heet Product Import Export for WooCommerce.

De koppeling vanuit Vendit werkt door middel van XML-bestanden (soort tekstbestandjes) waarin de data staat van producten, voorraad, categorieën, enzovoort. Bij een koppeling zet Vendit iedere nacht een of meerdere XML-bestanden klaar met daarin alle up-to-date gegevens. De plugin moet vervolgens worden ingesteld om dagelijks de bestanden te importeren en te verwerken in WooCommerce. Dit gebeurt via een FTP-verbinding.

Dit is (heel beknopt) alles wat nodig is voor een koppeling van de producten en de voorraadstatus. Als je orders vanuit WooCommerce wilt koppelen naar Vendit, dan zal de plugin niet alleen bestandjes moet ophalen, maar ook plaatsen op de server waar Vendit gebruik van maakt. Hiervoor heb je van de zelfde makers een andere plugin nodig, welke €129,- kost.

Het mooiste is nog dat de aanbieder van deze plugins een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie aanbiedt.

Uiteraard moet je een beetje technisch zijn om dit volledig zelf te realiseren. Kom je er niet uit? Neem gerust contact op. Wij kunnen deze koppeling ook voor je installeren. Zelfs dan ben je nog altijd veel goedkoper uit. Wij hanteren daarvoor geen maandelijkse kosten. Bel 06 - 106 34 377 of stuur een WhatsApp-bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *