WooCommerce staffelkorting instellen

Er is in WooCommerce geen standaardoptie voor het instellen van een staffelkorting. Hiervoor raad ik je de plugin Advanced Dynamic Pricing for WooCommerce aan. Deze plugin is erg handig voor veel verschillende soorten kortingen, waaronder staffelprijzen.

Ik leg je uit hoe je een eenvoudige staffel instelt op basis van aantallen en een procentuele korting die oploopt naarmate men meer koopt.

Installeer en activeer de plugin.

Klik links in het hoofdmenu van WordPress op WooCommerce. Je ziet dat er nu item in het rijtje is toegevoegd, genaamd Regels voor prijsstelling. Klik hier op.

In dit scherm stel je alle kortingsregels in. Zoals je ziet zijn er veel meer soorten korting mogelijk. In dit geval kiezen we voor Staffel. Geef bij Titel een logische titel op. In dit voorbeeld stel ik een staffelkorting in op alle t-shirts in de webshop.

Vervolgens stellen we bij Filter by products in om welke producten het gaat. Zoals ik al aangaf wil ik staffelprijzen op T-shirts instellen. Dus verander ik Producten naar Categorieën. Bij Kies waardes vul ik t-shirts in en klik ik op de categorie die vervolgens verschijnt.

Nu moeten we nog de staffelkorting instellen. De meeste instellingen staan al goed. Maar omdat een percentuele staffelkorting wil instellen, moet Vaste korting voor product worden aangepast naar Percentuele korting.

Om een staffeltabel te maken klik je vervolgens op Bereik toevoegen. Vul nu de gewenste kwantiteiten en kortingen in. Bekijk de onderstaande screenshot om te zien hoe ik dit heb ingevuld. Zoals je ziet krijgt men bij de aanschaf van minimaal 2 t-shirts 5% korting. Vanaf 5 t-shirts krijgt men 10% korting en vanaf 10 t-shirts krijgt men zelfs 20% korting.

Klik vervolgens op de knop Wijzigingen opslaan om de nieuwe kortingsregel op te slaan. Bezoek tenslotte een product in de webshop die in aanmerking komt voor de staffelkorting en aanschouw het resultaat 😉

De staffelkorting uit dit voorbeeld is natuurlijk heel eenvoudig. Met deze plugin kunnen veel complexere staffels en andere kortingen worden ingesteld. Ik vind deze gratis plugin dan ook erg handig.

Krijg je het niet voor elkaar om de staffelkorting naar wens in te stellen? Neem gerust contact met mij op via 06 - 106 34 377 of stuur een WhatsApp-bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *