Spam via contactformulier WordPress

De meeste websites maken wel gebruik van een of ander contactformulier. Doe jij dit ook en ontvang je regelmatig spam via contactformulieren? Behoorlijk lastig, omdat leads uit zulke formulieren erg belangrijk zijn. Door alle spam kun je belangrijke berichten over het hoofd zien. Daarnaast is de hele lading spamberichten ook gewoon irritant.

Gelukkig is er wel wat te doen tegen al deze geautomatiseerde spamberichten waar je nu niet bepaald op zit te wachten. Helemaal 100% bescherming tegen spam is lastig, maar het gros van deze ongewenste e-mails kun je prima tegenhouden.

Er zijn 2 methodes waar ik de beste ervaring mee heb. Ik zal ze je toelichten:

1. Simpel rekensommetje in het contactformulier

Sommige contactformulierenplugins ondersteunen een veld waarin een specifieke waarde moet staan voordat het contactformulier verstuurd mag worden. Bijvoorbeeld een getal. Hiermee maak je eenvoudig een rekensommetje die de gebruiker op moet lossen. Hier maakt Webkeurig.nl ook gebruik van. Het is super simpel en het werkt verrassend goed. De gemiddelde ‘robot’ die websites afspeurt en spam verstuurt, kan er simpelweg niets mee en gaat naar de volgende website.

Helaas biedt niet iedere plugin de mogelijkheid om dit te maken. Soms is het een premiumfunctie waar je dus voor moet betalen. Bij WebKeurig maken we gebruik van de plugin NinjaForms. Daar is deze optie gratis.

2. reCAPTCHA (Ik ben geen Robot vinkje)

Een meer geavanceerde methode is het gebruik van reCAPTCHA. Dit ben je ongetwijfeld wel vaker tegengekomen op andere websites. Het instellen van reCAPTCHA is meer werk dan een simpel rekensommetje. Gelukkig zijn er veel plugins die standaard al ondersteuning hebben voor reCAPTCHA. In dat geval ga je naar google.com/recaptcha/ en maak je een nieuwe reCAPTCHA aan. De gegevens vul je vervolgens in bij de plugin.

Kom je er niet uit? Neem gerust contact op via 06 - 106 34 377 of een WhatsApp-bericht .

Minder gedoe met je website en snel hulp bij problemen zonder onverwachtse kosten? Kies voor een WebKeurig Onderhoudspakket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *