Wat is Google Ads?

Google Ads is een groot advertentieplatform van Google. In Google Ads is het mogelijk om met tekstadvertenties of producten te adverteren in de zoekmachine. Daarnaast kan men via Google Ads adverteren op YouTube en in een groot netwerk van aangesloten websites.

Via het advertentieplatform kies je zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden met zelfbedachte tekstadvertenties die veel lijken op de normale Google resultaten. In de meeste gevallen betaal je vervolgens per daadwerkelijk klik op zo’n advertentie. De kosten per klik zijn vooral afhankelijk van de concurrentie rondom een zoekwoord. Dit varieert enorm. Van een paar cent per klik tot vele euro’s per klik.

Google Ads is een interessant kanaal om leads te genereren. Google maakt de drempel steeds lager voor beginners om zelf te adverteren via dit kanaal. Toch is het platform erg geavanceerd, waardoor de kosten en resultaten bij weinig ervaring erg kunnen tegenvallen.

Starten met Google Ads? WebKeurig is Google Partner en helpt je vakkundig verder. Neem gerust contact op via een WhatsApp-bericht of bel 06 - 106 34 377 .

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *